Sarjat ja säännöt

HUOM! laulukilpailu 2021 siirtyy vuodella eteenpäin, eli se järjestetään kevätkaudella 2022. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan viimeistään alkusyksystä 2021.
Linnalan opisto päätti äkillisesti pahentuneesta koronatilanteesta sekä sen aiheuttaman epävarmuuden takia siirtää kilpailua jo tässä vaiheessa, sillä alkukilpailuun ilmoittautumiset olisivat alkaneet jo 4.1.2021. 

Loppukilpailuun valitaan viisi (5) osallistujaa kustakin sarjasta. 
 
Kilpailuun ilmoittaudutaan verkkolomakkeella ilmoittautumisaikana, joka löytyy nettisivustolta ilmoittautumisajan alkaessa.  Tallenne lähetetään äänitiedostona sähköpostilla. Ohje tallenteesta liitetään verkkosivustolle.
 
Esitystapa. Laulut esitetään semifinaalissa ja finaalissa ulkoa ilman mikrofonia pianon säestyksellä tai ilman säestystä. Säestykseen voi käyttää myös seuraavia soittimia: akustinen kitara, harmonikka tai kantele, joissa soittimissa aina kilpailijan oma säestäjä. Säestäjä on aina erikseen, eli kilpailija ei voi säestää itseään. Pianosäestäjää voi kysyä myös Linnalasta, jolloin säestysmaksu on 20 € sisältäen säestyksen sekä semifinaalissa että finaalissa.
 
Pakolliset laulut. Kussakin kilpailusarjassa on omat pakolliset laulunsa, jotka löytyvät valikosta kohdasta Laululuettelo. Finaaliin päässeen laulajan on esitettävä eri pakollinen laulu kuin semifinaalissa. Jokaisen kilpailijan on siis valmistettava kaksi pakollista laululuettelon laulua. Pakolliset laulut esitetään suomeksi.
 
Vapaasti valittavat laulut. Osallistuja valitsee myös kaksi laulua ja esityskielen oman valintansa mukaan.

Säkeistöt. Alkukilpailutallenteessa osallistuja esittää pakollisen laulun ja kaksi valitsemaansa säkeistöä vapaavalintaisesta laulusta. Semifinaalissa laulujen soiva kesto yhteensä voi olla enintään 5 minuuttia. Finaalissa molemmat laulut lauletaan kokonaan.

Kaikkiaan kilpailijat valmistavat siis neljä laulua.
 
Nuottiohje, kun säestäjä Linnalasta
Vapaavalintaisten laulujen nuottien tulee olla siinä sävellajissa, jossa laulut esitetään kilpailussa. Sointumerkit riittävät siinä tapauksessa, jos melodia ja sanat ovat yhtäaikaisesti näkyvissä, kuten esim. koululaulukirjoissa. Pelkät soinnut ja sanat eivät ole säestysmateriaalia.
 
Pakollisten laulujen nuotteja ei tarvitse lähettää, mutta esityssävellaji tulee sopia etukäteen säestäjän kanssa.
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu