Sarjat ja säännöt, kilpailu 2019

päivitetty 18.4.2018

Sarjat
2009 - 2011 -synt. pojat 
2009 - 2011 -synt. tytöt  
2006 - 2008 -synt. pojat 
2006 - 2008 -synt. tytöt       

Kilpailuun ilmoittaudutaan verkkolomakkeella ilmoittautumisaikana, joka löytyy nettisivustolta ilmoittautumisajan alkaessa.  Tallenne lähetetään äänitiedostona sähköpostilla. Ohje tallenteesta lisätään verkkosivustolle syyskuussa 2018.

Esitystapa. Laulut esitetään semifinaalissa ja finaalissa ulkoa ilman mikrofonia pianon säestyksellä tai ilman säestystä. Säestykseen voi käyttää myös seuraavia soittimia: akustinen kitara, harmonikka tai kantele, joissa soittimissa aina kilpailijan oma säestäjä. Säestäjä on aina erikseen, eli kilpailija ei voi säestää itseään. Pianosäestäjää voi kysyä myös Linnalasta, jolloin säestysmaksu on 20 € sisältäen säestyksen sekä semifinaalissa että finaalissa.
 
Pakolliset laulut. Kussakin kilpailusarjassa on omat pakolliset laulunsa, jotka löytyvät laululuettelosta. Laululuettelo päivitetään syyskuussa 2018. Finaaliin päässeen laulajan on esitettävä eri pakollinen laulu kuin semifinaalissa. Jokaisen kilpailijan on siis valmistettava kaksi pakollista laululuettelon laulua. Pakolliset laulut esitetään suomeksi. 
 
Vapaasti valittavat laulut. Osallistuja valitsee myös kaksi laulua ja esityskielen oman valintansa mukaan.

Säkeistöt. Semifinaalissa osallistuja esittää pakollisen laulun ja vapaavalintaisen laulun, joiden yhteiskesto voi olla enintään 5 minuuttia. Finaalissa molemmat laulut lauletaan kokonaan.
Kaikkiaan kilpailijat valmistavat siis neljä laulua.

Vapaavalintaisten laulujen nuotit Linnalan säestäjälle

Vapaavalintaisen laulun nuotin tuli olla siinä sävellajissa, jossa laulu esitetään kilpailussa. Sointumerkit riittävät siinä tapauksessa, jos melodia ja sanat ovat yhtäaikaisesti näkyvissä, kuten esim. koululaulukirjoissa. Pelkät soinnut ja sanat eivät ole säestysmateriaalia. Pakollisten laulujen nuotteja ei tarvitse lähettää.    
 
 


 
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu