Sarjat ja säännöt, kilpailu 2017

Sarjat
2004 - 2009 -synt. pojat, poikien sarjat on yhdistetty (ikä max 12 v. 1.4.2017)               
2007 - 2009 -synt. tytöt ( ikä max 9 v. 1.4.2017)         
2004 - 2006 -synt. tytöt (ikä max 12 v. 1.4.2017)              

Kilpailuun ilmoittautuminen äänitallenteella
Kilpailu oli kolmivaiheinen sisältäen alkukilpailun, semifinaalin ja finaalin. Alkukilpailuun ilmoittauduttiin lähettämällä äänitallenne Linnalan opistoon.

Esitystapa. Laulut esitettiin semifinaalissa ja finaalissa ulkoa pianon säestyksellä tai ilman säestystä. Säestykseen voi käyttää myös seuraavia soittimia: akustinen kitara, harmonikka tai kantele, jolloin kilpailijalla on oma säestäjä. Säestäjä oli aina erikseen, kilpailija ei voi säestää itseään. Pianosäestäjän voi saada myös Linnalasta, jolloin maksu on 20 € sisältäen säestyksen sekä semifinaalissa että finaalissa.

Pakolliset laulut. Kummankin ikätason kilpailusarjassa oli omat pakolliset laulunsa, jotka löytyvät laululuettelosta. Finaaliin päässeen laulajan oli esitettävä eri laulut kuin semifinaalissa. Jokaisen kilpailijan oli siis valmistettava kaksi pakollisen laululuettelon laulua, ja ne esitettiin suomeksi.

Vapaasti valittavat laulut. Osallistuja valitsi myös kaksi laulua ja esityskielen oman valintansa mukaan.

Säkeistöt. Semifinaalissa kilpailija esitti pakollisen laulun kokonaan ja kaksi säkeistöä vapaavalintaisesta laulusta. Finaalissa molemmat laulut lauletaan kokonaan.

Kaikkiaan kilpailija valmisti siis neljä laulua.

Vapaavalintaisten laulujen nuotit Linnalan säestäjälle

Vapaavalintaisen laulun nuotin tuli olla siinä sävellajissa, jossa laulu esitetään kilpailussa. Sointumerkit riittävät siinä tapauksessa, jos melodia ja sanat ovat yhtäaikaisesti näkyvissä, kuten esim. koululaulukirjoissa. Pelkät soinnut ja sanat eivät ole säestysmateriaalia. Pakollisten laulujen nuotteja ei tarvitse lähettää.    
 
 


 
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu